2016/01/22

Kívánságkollázs #1



Képek forrása: moly.hu


1 Szabó Róbert Csaba - Temetés este tízkor
"A történetek szereplői alighanem a testi szerelem bűvöletében, vagy abból felocsúdva cselekednek, esetleg messziről visszatekintve értekeznek róla. Hol élesebben, hol egészen elrejtve, de ott kúszik, indázik a mindenre kiható, pusztító, máskor meg építő, az örvények és sodrások által mozgásban tartott szenvedély."

2 Harlan Coben - Az ördög játszótere
"Nem akart ölni, mégis gyilkos lett belőle. El akarta felejteni, ami történt, de nem engedték. Feleséget akart, gyereket és egy házat a kertvárosban, de valakiknek ez nem tetszett. Kilenc évvel a szabadulása után már senki nem emlékszik Matt Hunter egykori énjére. Ő csupán egy börtönviselt gyilkos, akinek mindenért meg kell küzdenie az életben. Úgy tűnik, feleségével – Oliviával – sikerül új életet kezdeniük. Jó munkahelye van, és Olivia gyermeket vár. Kiválasztottak egy eladó házat a kertvárosban, az álom beteljesülni látszik. Ám egy napon Matt sokkoló, megmagyarázhatatlan üzenetet kap Olivia telefonjáról. Mielőtt magához térhetne a meglepetésből, egy autó szegődik a nyomába, s majdnem halálra gázolja. A titokzatos férfit, aki Mattet követi, holtan találják. Egy köztiszteletben álló apácát meggyilkolnak. Mind a helyi, mind a szövetségi nyomozók – köztük Loren Muse, Matt egykori iskolatársa – úgy látják, hogy a bizonyítékok olyan valakire vallanak, aki ült már börtönben emberölésért. Ki más lehetne, mint Matt Hunter. Matt nem akar mindent újra elveszíteni, ezért úgy dönt, hogy nem bízza a rendőrségre az igazság kiderítését… "

3 Jeffrey Eugenides - Öngyilkos szüzek
"Öt lánytestvér, öt rejtélyes, megmagyarázhatatlan öngyilkosság. Pedig a lányok szépek voltak, és még annyi minden állt előttük. Miért pazarolták el feleslegesen az életüket? Miért választották az élet helyett a halált? Mi volt az igazi ok? Korszellem? Predesztináció? A szigorú szülők, akik mindenben a fertőzést látva az egészségeset is elpusztították? A szerző feszült légkörű regényében a lélek sötét zugai tárulnak az olvasó elé, elfojtott vágyak, eltorzult emberi viszonyok, melyek tragédiát szülnek. A 70-es évek amerikai kisvárosában játszódó történet egyszerre hátborzongató, kísérteties, humoros, lebilincselő és összességében mélyen emberi."

4 Rados Virág - Bipoláris
"Bipoláris érzelmi zavar – hangzik a kórházi pszichiáter diagnózisa. Gyógyíthatatlan mentális betegség. Péceli Rita megrémül: ezek szerint élete végéig bolond marad? Rita kezdetben megpróbálja ott folytatni, ahol a diagnózis előtt abbahagyta. Ám szélsőséges érzelmi hullámzásai alatt rossz döntéseket hoz, rossz kapcsolatokat köt, elveszíti szerelmét, és biztos állása, megélhetése is veszélybe kerül. Egy éven belül háromszor kell befeküdnie a pszichiátriára. Rita a sok szenvedés hatására végül úgy dönt, felveszi a kesztyűt, és szembenéz a betegséggel. Vajon siker koronázza-e az erőfeszítéseit, és képes lesz-e együtt élni a betegséggel, ha megfogadja segítői tanácsait? Élhet-e majd ezután is teljes értékű életet? S ami talán a legfontosabb: megtalálja-e a boldogságot? A regény igaz történet alapján íródott."

5 Tony Parsons - Még egy esély
"George Bailey negyvenhét éves, példás magaviseletű férj, két gyermek apja. Foglalkozására nézve rendőr, de öröklött szívbetegsége miatt jó ideje már csak irodai munkát végez, ki se teszi a lábát a kapitányságról. Egykori járőrtársa egy napon a felajánlja neki, hogy tartson vele a városba, ő pedig örömmel rááll. Csakhogy a kiruccanás balul sül el, mert amikor valaki fegyvert fog rájuk, George szívrohamot kap. Ekkor szívátültetést hajtanak végre rajta.
George-ot ettől kezdve mintha kicserélték volna. Korábban megszondáztatta a fiát, amikor az későn jött haza, és figyelte lánya minden lépését – most a barátjukká válik, lázadó, szabad szellemű emberré, aki meg akarja váltani a világot. A feleségét azzal kergeti a kétségbeesésbe, hogy máson se jár az esze, csak a szexen. De George-nak hamarosan rá kell ébrednie, hogy nem az ilyesmi teszi boldoggá az embert. Gyerekei nem barátságot várnak tőle, felesége sem egy túlkoros tinédzserre vágyik. Meg kell tanulnia, hogyan legyen jó apa és jó férj, mielőtt mindenkit elvadít magától, aki fontos a számára, és ki kell derítenie, ki volt az a személy, akitől az új szívét kapta."

6 Laurie Halse Anderson - Hadd mondjam el
"Hadd mondjam el… 
Miért kerülik Melindát iskolatársai? S ő miért viselkedik olyan különösen? Alig beszél, egyre inkább magába zárkózik, pedig nagyon is szeretne ismét a közösséghez tartozni. Történhetett valami, de mi és mikor?
Mi okozza a zavart a tizennégy éves lányban s körülötte? Mi oszlathatja el annak a borzalmas nyári bulinak az emlékét, s teheti a helyére az ott történteket?"


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése