2016/10/21

Szerzemények, avagy üdv a polcomon #5

Már-már pofátlannak érzem, hogy újból előrukkolok a szerzeményes rovattal, ugyanis utoljára szégyenszemre május végén volt ilyen. Ne kérdezzétek miért, valahogy nem éreztem át utána ezt a rovatot, emiatt hanyagoltam. Azóta szerencsére könyvek jöttek-mentek, panaszra nincs okom, rengeteg újdonságot sikerült betáraznom így vagy úgy. Szóval ha minden újdonságot megpróbálnék összeszedni május óta, arra nem lenne kapacitásom, és bevallom, kicsit el is vesztettem már a fonalat, úgyhogy ezúttal azokat a könyveket szedtem csak össze, amelyek többnyire tényleg az elmúlt 1-2 hónapban kerültek hozzám.

Van itt most is mindenféle stílus, természetesen ismét túlteng nagy kedvencem, a krimi/thriller vonal, de ezt már megszokhattátok tőlem, lehet, hogy kicsit elborult az ízlésem, van ez így.



A könyvek között akadnak recenziós példányok, ajándékok, és akciósan vásárolt darabok is. Ééés ha már akcióról beszélünk, egyúttal megragadnám az alkalmat, és felhívnám a figyelmet valamire, ami ezidáig őszintén szólva elkerülte a figyelmemet, pedig a könyvmolyok aztán csemegézhetnek itt bőven. Ez pedig nem más, mint a Könyvudvar könyvesbolt, amire Instagramon figyeltem fel, ugyanis a képeik is figyelemreméltók, de igazából az akciós könyveik azok, amiktől elaléltam, majd magamhoz térvén rögtön vettem is 5 darabot, egész pontosan 2250 Ft-ért. Összesen. Ötöt. Érdemes szétnézni a webshopon, vagy személyesen (az Astoriánál egy cuki belső udvarban lehet rájuk bukkanni). És nem, ez nem a reklám helye volt, de úgy gondoltam érdemes lehet megosztani ezt az infót, hátha valaki hozzám hasonlóan nem ismerte korábban. 

Na de sok beszédnek sok az alja, szóval lássuk is az új gyöngyszemeket.


1 Julia Heaberlin - Véres margaréták



Julia Heaberlin: Véres margaréták
A ​​16 éves Tessa Cartwrightra egy texasi mezőn találnak rá egy félig kiásott sírban. Éppen hogy életben van, mellette egy másik fiatal lány holtteste hever. Később sem emlékszik rá, hogy hogyan került oda, és az események után már csak úgy emlegeti a média, mint az egyetlen életben maradt Margaréta. A gyilkos ugyanis mindig nagy margarétamezőkön szabadult meg az áldozataitól, akit Tessa megtalálása után sikerült elfogni. Vagy legalábbis mindenki ezt hitte.
18 év telt el a brutális gyilkosságok után. Az elítélt gyilkos kivégzésre vár, de továbbra is ártatlannak vallja magát. Egy csoport mindenre elszánt texasi ügyvéd felkarolja az ügyet, újra meg akarják vizsgálni a bizonyítékokat, és nem sokkal később csatlakozik hozzájuk egy elismert törvényszéki elemző is. Az ügyvédek Tessa segítségét kérik, hogy vesse alá magát hipnózisnak, hátha felszínre kerülnek a múlt borzalmas emlékei.
Azt azonban senki sem tudja, hogy Tessa fájdalmas titkot rejteget: valaki már évek óta margarétákat ültet a kertjébe. Vajon az igazi gyilkos űz kegyetlen játékot vele?
Véres margaréták egy rendkívül eredeti és sokkoló pszichológiai thriller, amely mesterien adagolja a feszültséget, miközben a jelen és a múlt eseményei között egyensúlyoz. Egy nő története, aki az idővel versenyt futva próbálja megfejteni saját rémisztő emlékeit, mielőtt a gyilkos újra lecsapna rá.



William R. Forstchen: Egy évvel későbbKét év telt el ,,a nap", vagyis a világ több országát egyszerre sújtó összehangolt, elektromágneses hullámokat (EMP) gerjesztő támadás óta. Áramszolgáltatás híján az Egyesült Államok kontinentális területeinek nagy részén középkori állapotok uralkodnak, s becslések szerint az offenzívát, valamint az azt követő káoszt az ország lakosságának csupán húsz százaléka élte túl. Az észak-karolinai Black Mountain városa - lakóinak hősies helytállása folytán - nem semmisült meg teljesen, de a halál és az emberfeletti megpróbáltatások őket sem kímélték. Vezetőjük, John Matherson otthona porig égett, és az inzulinkészletek kiapadása miatt a férfi elveszítette egyik lányát, a cukorbeteg Jennifert is. A Bluemontban újjászerveződött amerikai kormány látszólag mindent megtesz annak érdekében, hogy feltartóztassa az országba humanitárius segítségnyújtásra hivatkozva benyomuló idegen katonai erőket. Az új vezetés tervének részeként John egyetlen életben maradt lánya, a tizennyolc éves Elizabeth is megkapja a katonai behívóját...

WILLIAM R. FORSTCHEN számos The New York Times-bestseller szerzője. Legújabb regényében az Egy másodperccel később című könyvéből jól ismert Black Mountain-i szereplők sorsát követhetjük nyomon a Hordával vívott pusztító csata utáni időszakban. Vajon sikerül-e vállvetve lerakniuk egy új világ alapjait, ha önmagukon kívül senkiben sem bízhatnak?




Jordi Llobregat: Vesalius titkaBarcelona, ​​1888 májusa. Alig néhány héttel az ország első világkiállításának megnyitója előtt több fiatal lány borzalmasan megcsonkított holttestére bukkannak. Sebeik egy feledés homályába merült, régi átkot idéznek. 

A könyörtelen gyilkos utáni hajszába három civil is belekeveredik. Daniel Amat, az Oxfordban élő fiatal tanár, aki különös körülmények között meghalt édesapja miatt tér vissza Barcelonába. Bernat Fleixa, aki újságíróként dolgozik a Correo de Barcelonánál, és leghőbb vágya egy olyan esetről írni, amely végre híressé teszi. Az orvostanhallgató Pau Gilbert, akinek minden lépését súlyos titkok övezik. A gyilkos kézre kerítése érdekében ők hárman egy olyan 16. századi anatómiai kézirat nyomába erednek, amely merőben megváltoztathatja a tudomány állását. 

Jordi Llobregat 2015-ös regénye az egyik legváratlanabb és legnagyobb sikert arató történelmi krimi volt Spanyolországban. A megjelenését követően több mint tizenöt országban keltek el a kiadás jogai, többek között az Egyesült Államokban is.



Noah Hawley: Zuhanás előttEgy ​​ködös nyári éjszakán magánrepülőgép száll fel az Egyesült Államok keleti partvidékéhez tartozó Martha’s Vineyard-szigetről New York felé, fedélzetén tizenegy utassal.
Tízen a felső tízezer tagjai, a tizenegyedik egy nem túl jelentős festő. Tizenhat perccel az indulás után a gép az óceánba zuhan. A katasztrófát ketten élik túl: Scott Burroughs, a festő és a gépen utazó médiamogul négyéves kisfia. Burroughsnak sikerül a lehetetlen: partra úszik a gyerekkel. Ott aztán belekerül a nyomozás és a médiahisztéria kettős forgatagába. De vajon véletlenül zuhant-e le a gép? Vagy a befolyásos embereket szándékosan gyilkolta meg valaki?
Noah Hawley thrillere napok alatt felkerült a sikerlistákra. A történet nem csak az olvasók, de a kritikusok közt is egyöntetű sikert aratott, mert a szenvedélyes összecsapások nagy gonddal és alapossággal megrajzolt szereplők között zajlanak le. A könyv letehetetlenül izgalmas.

Jessie Burton: A babaház úrnője
Amszterdam, 1686. A tizennyolc éves Petronella Oortman a városba érkezését követően elfoglalja helyét dúsgazdag kereskedő férje, Johannes Brandt oldalán. Hamarosan rá kell azonban ébrednie, hogy az élete nem pontosan olyan lesz, mint amilyennek elképzelte, és hogy a Brandt-ház szívfacsaró titkokat rejteget.
Miközben kétségbeesetten igyekszik eligazodni a bonyolult viszonyok között, felbukkan egy titokzatos személy, egy miniatűrkészítő, aki rejtélyes küldeményeivel mintha csak az ő sorsát igyekezne egyengetni.
Jessie Burton a női sors és a szabadságvágy örök témáit járja körül, miközben regényének lapjain megelevenednek a tizenhetedik század végi Amszterdam hétköznapjai.

John Fowles: A lepkegyűjtőFerdinand, ​​a lepkegyűjtő megüti a totó főnyereményt, úgyhogy módjában áll gyűjteményét új, mindennél csodálatosabb példánnyal gyarapítani. Csak éppen a gyűjteménynek ez az ékessége nem pillangó, hanem leány: Miranda, a szép, szőke festőnövendék, akit az eszelős fiatalember őrült módszerességgel elrabol, és félreeső, vidéki házának e célra átalakított pincéjében fogva tart. Méghozzá semmi másért, csak hogy – akár a lepkékben – gyönyörködhessen benne, a birtokában tudja. „Olyan volt, mintha fogtam volna egy nagy kék szalagost, vagy egy spanyol fritillária királynőt. Ezzel azt akarom mondani, olyan volt, ami csak egyszer sikerül az embernek az életben, és akárhány életben meg se történik. Ilyesmiről inkább csak ábrándozni szoktunk, s magunk sem hisszük, hogy valaha csakugyan elérjük" – mondja Ferdinand. Miranda pedig ezt írja titkos naplójába: „Én csak egy példány vagyok egy sorozatban. Ha megpróbálok kilibbenni a sorból, olyankor gyűlöl. Nekem azt a sorsot szánta, hogy mindig szép legyek, mindig ugyanaz, gombostűre tűzve, holtan. Tudja ő jól, hogy elsősorban az élet adja a szépségemet, de neki a halott énem kell. Ezt kívánja: éljek, de holtan." Kettőjük több hónapos, tragédiába torkolló együttlétének története – az első, ma már klasszikusnak számító modern pszicho-thriller – a filmvásznon is világsikert aratott.

Seth MacFarlane: Hogyan rohanj a vesztedbe
Albert ​​Stark, a jámbor juhtenyésztő torkig van az amerikai határvidék nyújtotta durva élettel, ahol gyakorlatilag bármi megölheti az embert. Párbaj délidőben. Kocsmai bunyó. Mérges kígyók. Mérges kurtizánok. Kolerával fertőzött víz. Egy elszabadult ördögszekér. Valami, amit „lábujj-lábnak” hívnak. Sőt, akár egy kiruccanás az árnyékszékre is veszélybe sodorhatja az ember életét errefelé.
Bizony, millióféleképpen rohanhatsz a vesztedbe a nagyon vad nyugaton, és Albertnek feltett szándéka, hogy ezeket mind elkerülje. Egyesek szerint ő ezért gyáva. Albert szerint ő csupán józan. Ám amikor a barátnője dobja őt a város legkiállhatatlanabb pasasáért, Albert úgy dönt, hogy visszavág – noha nem tud sem lőni, sem lovagolni, de még egy rendeset behúzni sem. Minő szerencse, hogy társául szegődik egy gyönyörű pisztolyhősnő, aki kettejük helyett is elég kemény. Minő balszerencse, hogy a szépség férje a határvidék legnagyobb, leggonoszabb és legféltékenyebb rosszfiúja. Így hát Albert már millió és egy módon tud a vesztébe rohanni a Vadnyugaton.
Seth MacFarlane bemutatkozó regénye nem csak azoknak könnyed kikapcsolódás, akik rajonganak a világhírű rajzfilmkészítő és rendező munkásságáért.

[Én 390 Ft-ért vettem a könyvet itt.]

Alyson Noël: RiválisokMindenki ​​valaki akar lenni.
Layla Harrison a kényelmes, tengerparti élet helyett a riporteri szakma izgalmaira vágyik; Aster Amirpour el akarja küldeni melegebb éghajlatra a következő rendezőt, aki azt mondja neki egy szereplőválogatáson, hogy „kisebbségi származású lányra van szükségünk, de egy másik kisebbségből”; Tommy Phillips pedig arról álmodik, hogy vesz egy tizenkét húros gitárt, amelynek segítségével bejátszhatja magát híres, ámde eddig soha nem látott apja életébe.
Madison Brooks viszont már rég a maga kezébe vette a sorsának irányítását.
Ő Hollywood legragyogóbb üdvöskéje, mindenki róla beszél, ám az idáig vezető út nem jelent többet a számára, mint egy csillagot a járdán, a Louboutin cipője sarka alatt.
Legalábbis addig, amíg Layla, Aster és Tommy be nem nevez egy nagy tétekre menő játékba, amelyben Madison a fő célpont. A három fiatal már éppen kezdi megtalálni a számítását a Los Angeles-i klubok csillogó-villogó, de kőkemény világában, amikor Madison eltűnik, az ő ébredező reményeiket pedig elhomályosítja a hazugságaik köde.

Massimiliano Parente: Hitler után a második legnagyobb művészPoposabb, mint Andy Warhol, excentrikusabb, mint Salvador Dalí, zseniálisabb, mint Marcel Duchamp - Max Fontana, aki a kritikusok szerint ,,a világ legnagyobb festője", véletlenül lett sikeres negyvenévesen, éppen azon a napon, amikor eldöntötte, hogy eldobja életét, mert csődtömegnek érzi magát. Akkor átalakul: zöld Hitler-frizurát, náci sapkát, Nike cipőt visel. Megközelíthetetlen, akár egy rocksztár, szeszélyes, mint egy hollywoodi díva, kellemetlen és provokatív, pusztán mert úgy tartja kedve, és odáig megy, hogy festői példaképeként Adolf Hitlert jelöli meg. Ám van egy gyengéd oldala is: a kis Martina, az élettársa, aki siketnéma, és jelnyelvvel kommunikál.
Massimiliano Parente regénye olyan, mint korunk dadaista kiáltványa, szembe köpi az olvasót, és közben szeretné meghódítani is. Mária, aki úgy szüli meg éppen Jézust, mintha a gyermek fel lenne akasztva, a Hitler utolsó étkét ábrázoló paradicsomos ravioli, a szerelembeesést gátló gépezet - a főszereplő (fiktív vagy valóságos) művei mind arra szolgálnak, hogy gondolkodóba ejtsék az olvasót, hogy aki a kezébe veszi a könyvet, elmerengjen, hol is vannak az értékei, el kell-e fogadnia mindent, amit eddig az élettől tanult. Kinek-kinek lelke rajta...


[Én 490 Ft-ért vettem a könyvet itt.]

Halassy Andrea: Egy swinger nőci naplójaSwinger vagyok.
Ez elsősorban szórakozás számomra. Élvezem, kikapcsol és feltölt. Sok ici-pici női-férfi játéktánctól a NAGY, megkomponált, felizzító, vágykeltő játékig sok minden megtörténik a klubban és az életemben. Könnyűvérű nőnek tűnhetek. Ribancnak ribanc vagyok, de könnyűvérű nem. Nem mindenkivel és nem is mindenáron. Megpróbálom elmagyarázni. Ha a pasi rám figyel és rám kíváncsi, akkor tudok ráfigyelni és érdeklődni iránta. Ha látom a rá gyakorolt hatásomat, akkor az engem feltölt és én is meg tudom mutatni azt a hatást, amit ő gyakorol rám. Ezt át lehet vinni a szexre is. A pasi rám figyel és az én orgazmusomért dolgozik, én rá figyelek és az ő orgazmusáért dolgozom. Nem szólhat csak az egyik félről ahogy az ismerkedés, úgy a szex sem! "Baromi sok férfi van. És milyen eszméletlen jók vannak közöttük. Jó a tudat, hogy nemsokára együtt leszek némelyikükkel. Mindegyikükkel? A swinger nem feltétlenül jelent minden esetben gruppent. Alkalmasint két ember között is nehéz egyetértést találni. Ahhoz, hogy több ember akarja ugyanazt, még a csillagok kedvező együttállására is szükség van. Ezen kívül kell hozzá legalább két bevállalós csaj.” 


[Én 490 Ft-ért vettem a könyvet itt.]



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése