2018/04/25

Bemutatkozik a Támogatom az olvasást!-projekt


Igazán rendhagyó poszt következik, ugyanis az elmúlt időszakban sok változás zajlott/zajlik a háttérben, többek között - nagyjából 2 hónappal ezelőtt - megismerkedtem Bíró Erikával, akivel igen hamar egy hullámhosszra kerültünk, és nem vacilláltunk túl sokat: belevágtunk egy igazi kis „szerelemprojektbe”, amely az olvasás népszerűsítését tűzte ki céljául, és roppant kreatív módon a Támogatom az olvasást! fantázianevet kapta. Ezt fogom most bemutatni.

Na de mégis mi a fene az a Támogatom az olvasást!-projekt?

Remek kérdés! Kezdjük is ennek tisztázásával.

Erika - amellett, hogy hardcore könyvmoly - grafikusként (is) tevékenykedik, én pedig könyvekkel kelek és fekszem, rengeteget agyalok azon, hogy hogyan lehetne az olvasást még népszerűbbé tenni, ugyanis nem titkolt célom az, hogy egyre több emberrel megismertessem az olvasás csodáját. Olvasni ugyanis nem csak fantasztikus élmény, hanem igazán fontos is - az olvasó ember gondolkodó ember, a gondolkodó ember pedig a társadalom hasznos tagja, akit nem lehet manipulálni, akinek fontos a környezete és a fejlődés. Kicsit elkalandoztam, de szerettem volna, ha minél teljesebb képet kaptok a miértek tekintetében.

Szóval, bár különbözőképpen tevékenykedünk, Erikának és nekem is központi helyet foglalnak el a könyvek az életünkben, így megszületett a közös munka ötlete.

Egy olyan olvasásnépszerűsítő projektet álmodtunk meg, amely igyekszik bemutatni, hogy olvasmányélményeink nem csupán egy könyv erejéig lehetnek velünk, hanem keresztülszövik életünket - hát miért ne lehetnének a történetek a mindennapjaink részei? Miért ne maradhatnának tényleg velünk? Mutassuk meg, hogy olvasni igenis menő!



A projekt keretében elsősorban különböző könyves relikviákat álmodunk/tervezünk meg, limitált darabszámban, amelyek segítségével olvasmányélményeink valóban a mindennapjaink részét képezhetik.

Emellett a projekt két irányból is igyekszik támogatni az olvasást: egyrészről a befolyt összegből 10 000 forintonként felajánlunk egy gyerekkönyvet a Gyermekjóléti Alapítvány részére (de egyéb tippeket is szívesen fogadunk!), másfelől újabb projekteken dolgozunk (amihez szintén örömmel vesszük a kívánságokat, ötleteket), amelyek az olvasás népszerűsítését szolgálják - remélhetőleg a Te örömödre is.


a tervezés korai fázisa (fotó: Bíró Erika)

Kicsiben indulunk, de nagy álmaink vannak. Valahol el kell kezdeni, ugyanakkor a későbbi tervek között szerepel többek között különböző közösségépítő, jótékonysági programok megvalósítása is, és még sok egyéb olvasásnépszerűsítő projekt, de ehhez bizony rád is szükség van.

Mert ha támogatsz minket, támogatod az olvasást!


a csészecsalád egy része

Az első kollekció

A projekt első állomásaként egy kávés/teás csésze szettet álmodtunk újra Erika egyedileg tervezett grafikáinak segítségével, amelyhez A szolgálólány meséje nyújtott inspirációs forrást. A könyvet lehet szeretni vagy gyűlölni, de egyet nem lehet elvitatni tőle: rettentő fontos és igen aktuális témával foglalkozik - emeljük hát be a mindennapjainkba, hogy motiváljon és gondolkodásra késztessen, valahányszor használjuk.



A szett tartalmaz egy 260 milliliteres, mosogatógépálló csészét (amely mind kávéhoz, mind teához ideális - kipróbáltam), valamint egy hozzátartozó csészealjat, továbbá a csomag részét képezi egy aprócska meglepetés is, amellyel remélhetőleg még kellemesebbé tehetjük új csészéd felavatását. :) A csésze pakkok korlátozott számban érthetők el, és számozva vannak, így pontosan tudni fogod, hogy a kollekció melyik darabjából szürcsölöd kedvenc italodat.

Szeretnél egy csészét?

Amennyiben támogatnád olvasásnépszerűsítő projektünket, egyúttal pedig szívesen viselnéd gondját egyik egyedi tervezésű, könyves csészikénknek (esetleg ismersz valakit, aki örülne neki), rendelésedet mától a készlet erejéig ide↓ kattintva adhatod le:



UPDATE:

Sokan érdeklődtök, és ennek elmondhatatlanul örülünk, úgyhogy itt van néhány plusz infó:

  • A komplett kis pakkokat 3800 forintos áron lehet örökbefogadni. 
  • Budapesten belül átvételi pontjainkon személyesen, díjmentesen tudjátok átvenni .
  • A vidéki kiszállítás díja szerintem speciel pofátlanul magas (1530 Ft), ezzel sajnos nem tudunk mit kezdeni, viszont rajta vagyunk az ügyön, hogy olcsóbb megoldást találjunk, tippeket örömmel fogadunk. :)
  • A csomagokat utalás utáni nap tudjuk feladni/leadni, de ha egyéb igény van,  azt is megoldjuk. 
  • Mi is szívesen átadunk személyesen néhány pakkocskát Budapesten belül, ebben az esetben helyszínen is tudtok fizetni (ehhez a megrendelőlapon az átvételi opciónál az egyebet jelöljétek be, és írjatok egy üzenetet, hogy megbeszéljük).
  • Egyébként pedig minden visszajelzésnek nagyon örülünk, a kisebb logisztikai nehézségeket pedig egyelőre nézzétek el nekünk, igyekszünk folyamatosan azon dolgozni, hogy egyre gördülékenyebben haladjanak a dolgok.
mi is visszaköszönünk :)

UPDATE 2:

Az összes csésze szett elfogyott, kérlek, már ne adj le rendelést!

4 megjegyzés:

  1. Szia 😊

    Mint blogger érdekesnek találom a kezdeményezést és szívesen vállalnék részt benne.

    Kérlek a masnithereader@gmail.com ra írd meg hogy tudnék részt venni a projektben ha van rá lehetőség.

    Blogom:masnitheblogger.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  2. Ha tudtok Foxpost automatából küldeni és nem utánvéttel az 1050 Ft (másik automátba azt hiszem 600.) Az utánvét + 300

    VálaszTörlés
  3. Ó, hát ez gyönyörű! *-* Nagyon gratulálok az ötlethez és a tervhez, sok sikert kívánok! :)

    VálaszTörlés
  4. Esetleg várható, hogy lesznek még csészék? :)

    VálaszTörlés