2018/09/03

1001 KÖNYV, AMIT EL KELL OLVASNOD, MIELŐTT MEGHALSZ ✦ Szeptember


Elérkezett a szeptember, ez pedig nem csak azt jelenti, hogy itt van az ősz, hanem azt is, hogy hoztam az 1001 könyv, amit el kell olvasnod, mielőtt meghalsz rovat 2. részét!

Ha még nem ismernétek az új interaktív poszt-sorozatot, >>ide<< kattintva olvashattok róla részletesebben, ebben a bejegyzésben pedig bemutatom a szeptemberi alapművünket.


A kihívás lényege, hogy több alapművet csempésszünk az olvasmányaink közé, ennek érdekében pedig év végéig

havonta meghatározok a listáról egy darab könyvet, amit az adott hónapban tervezek elolvasni, mint a hónap alapművét, aki pedig kedvet érez, csatlakozzon hozzám - és persze nagyon örülnék, ha a véleményeteket is megosztanátok velem az adott olvasmányról.

Az 1001 könyv, amit el kell olvasnod mielőtt meghalsz rovat első részének főszereplője A kis herceg volt, én sikeresen teljesítettem is (hamarosan érkezik róla is a poszt, de erről majd később), a szeptemberi kihívásra pedig egy olyan kisregényt választottam, amely ugyancsak rövidke (hiszen a szeptember mindenkinek elég sűrű szokott lenni), ellenben már régóta tervezem elolvasni, csupa jót hallottam róla. Ez a könyv pedig nem más, mint...

Alessandro Baricco // Selyem

Minden történetnek zenéje van. Ennek fehér zenéje. Ez fontos, mert a fehér zene különös muzsika, időnkint zavarba ejtő: halkan szól, és lassan kell táncolni rá. Ha jól játsszák, olyan, mintha a csönd szólna, s akik szépen táncolják, úgy tűnik, meg sem mozdulnak. Átkozottul nehéz a fehér muzsika. Sok hozzáfűznivalóm nincs. Talán jobb, ha tisztázom még, hogy tizenkilencedik századi történetről van szó: fontos, hogy senki se várjon repülőgépeket, mosóautómatákat és pszichiátereket. Nincsenek. Bár ma se volnának.


A könyvnek több kiadása is megjelent (továbbá hangoskönyv formátumban is elérhető) a Helikon Kiadó gondozásában, ha pedig a zsebkönyv verziót választjuk, akkor mindössze egy ezresért (vagy megrendelve még olcsóbban) beszerezhető, így azt gondolom, hogy ez is egy elég elérhető könyv, ha csatlakoznátok a szeptemberi kihíváshoz. :) 

Ha Te is részt vennél az alapmű olvasós kihívás szeptemberi fordulójában, nincs más dolgod, mint bármikor a hónap során elolvasni a Selyem c. regényt, és - ha van kedved - röviden megírni nekem emailben/Instagramon/Facebookon, hogy mit gondoltál a könyvről.

Legyen a szeptember a Selyem hónapja!



➯ Még több könyves tartalomért kövess INSTAGRAMon és FACEBOOKon is! 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése