2019/06/22

Kreatív kalauz budapesti kézműves alkotókhoz ✦ Makers of Budapest


Képes album és egyfajta kézműves dizájn kalauz egyvelege – a Bomo Press gondozásában kiadott különleges és rendkívül igényes kiadvány igazi hiánypótló darab a hazai palettán, amely egy informatív és esztétikus kreatív útikalauz szerepét tölti be a kortárs kézműves alkotók munkái iránt érdeklődők számára.


A kiadvány kivitelezését tekintve (is) tökéletesen reflektál a témájára: azaz a hazai, kortárs alkotókra. Nem véletlen, ugyanis a könyv megszületése is olyan szakemberekhez köthető, mint Bárdy Anna (tervezőgrafikus), Hoffmann Petra (designteoretikus, a Stilblog és Stilshop alapítója), Rácmolnár Milán (fotográfus), valamint a méltán népszerű, rendkívül igényes termékeiről ismert Bomo Art papírmanufaktúra alapítója, Boldizsár Károly.
 
fotó: Makers of Budapest


A könyv abszolút szubjektív szempontok szerint állt össze, a szerzők külön ki is emelték, hogy a korlátozott terjedelem okán képtelenség is lenne egy-egy területet teljes mértékben lefedni, ám szakmai kompetenciájukra hagyatkozva elég jó kis kapaszkodót kapunk a különböző alkotóterületek – bőr és textil, divat, ékszer és kiegészítők, kerámia, otthon, papír - kiemelkedő képviselői kapcsán, amelyben ismert (pl. Ykra, Je Suis Belle, Tomcsanyi, Tipton Eyeworks, Wild Flower Bar, DOTfor You) és - az átlag halandó számára - kevésbé ismert hazai kézműves márkák egyaránt helyet kaptak.



Mind a 38 alkotóhoz tartozik egy-egy márkabemutató, illetve rengeteg csodálatos fotó, amelyek véleményem szerint remekül elkapták az adott márka hangulatát. Praktikus, hogy a kiadvány végén helyett kapott egy kifejezetten az üzletekre koncentráló rész is, amely főleg azok számára lehet hasznos, akik nem feltétlenül egy-egy konkrét márkát, tervezőt keresnek, hanem igényes vagy épp jópofa kis dizájnerboltokat, ahol többféle márka közül is válogathatnak. Megtalálhatunk itt olyan „veteránokat”, mint például a Retrock, a Lollipop Factory, vagy épp nagy kedvencem, a Szia+; de egészen friss üzleteket is, mint mondjuk a kedvesnek tűnő PaUZa.

Már említettem, hogy a kiadvány egyik erőssége a fantasztikus kivitelezése. Valóban egészen egyedülálló módon igényes kis darabról beszélünk akár a nyomdai megvalósítást, akár a papírválasztást, akár a koncepciót, akár a dizájnt, akár a beltartalmat nézzük.
fotó: Makers of Budapest

SZEMBEÖTLŐ, HOGY AZ APRÓSÁGOKRA IS ODAFIGYELTEK, AMI VÉLEMÉNYEM SZERINT NAGYON SOKAT AD HOZZÁ AZ ÉLMÉNYHEZ: A – MINDÖSSZE 2000 PÉLDÁNYSZÁMBAN MEGJELENT - KÖNYV DÍSZDOBOZBAN KAP HELYET EGY IGÉNYES KÉPESLAP TÁRSASÁGÁBAN, SZÉPEN BECSOMAGOLVA, PECSÉTTEL ELLÁTVA. APRÓSÁG EZ, MÉGIS MENNYIT SZÁMÍT.



A kiadvány személyesen és online is megvásárolható.


➯ Még több könyves tartalomért kövess INSTAGRAMon és FACEBOOKon is! 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése