2019/07/01

10 könyvújdonság júliusra

Míg az április a Könyvfesztiválról, a június pedig a Könyvhétről és a Margó Irodalmi Fesztiválról szólt, addig a július egy sokkal nyugisabb időszak a kiadók számára is. Nem is baj, hiszen a kedves olvasóknak is kell idő, hogy a bezsákmányolt könyvhegyeket valamikor elolvassák. No de, azért friss megjelenések nélkül ilyenkor sem maradunk, az alábbi összeállításban a június végi-júliusi újdonságokból szemezgetek, ugyanis egy-két gyöngyszem ilyenkor is felbukkan.



Elf és Yoli nővérek. 
Elf világhírű zongorista, elbűvölő, gazdag, boldog házasságban él – és meg akar halni. 
Yoli elvált, összetört, vicces, mindig más ágyában köt ki, miközben az igazi szerelmet keresi – és kétségbeesetten meg akarja menteni a nővérét. 
Mikor Elf a legutóbbi öngyilkossági kísérlete miatt hetekre kórházba kerül az újabb turnéja előtt, sem húga, sem szerető férje, Nic nem tudják, mit is tegyenek, versenyt futnak az idővel. Visszahozhatják-e még időben az életbe? Számít-e egyáltalán bármit is a családi szeretet és a közös élmények? 
Miriam Toews regénye egyszerre humoros és érzelmekkel teli, finom és felkavaró, szórakoztató és elgondolkodtató mű a szeretet határairól és az elképzelhetetlen kihívásokról, amikor a gyermekkor a felelősségek új, felnőtt országává válik.



Könnyű belezuhanni egy új kapcsolatba és elhinni, hogy végre megtaláltuk az igazit, de kilépni belőle – nem mindig egyszerű… 
Julia épp túljutott egy fájdalmas szakításon és a munkahelyén is egyre több feladatnak kell megfelelnie. Úgy érzi, sodródik és egyik napról a másikra próbál túlélni. 
Berobban az életébe Bryce, a férfi, aki tökéletesnek tűnik. Jóképű, sármos, magabiztos, kiegyensúlyozott – a legjobbat hozza ki Juliából és azonnal leveszi a lábáról figyelmességével, gyengédségével. Bryce családja és felekezete is a tökéletes család boldog jövőjét ígéri. 
Csakhogy ez nem egy tündérmese: Julia apránként elszigetelődik a munkájától, a barátaitól és rádöbben, hogy az élete egyre inkább börtön. Nincs más választása: menekülnie kell… 


Rena Olsen az Egy szót se szólj szerzője. A regény megjelenése a legzajosabb és legsikeresebb debütálás volt a pszichológiai thrillerek között 2016-ban. Az írónő terapeutaként is dolgozik, az Iowa-beli Des Moines-ban él.



Tudod-e, honnan ered a Savanyúleves bástya elnevezés? Kíváncsi vagy, hol található Buda egyetlen megmaradt utcahídja, vagy milyen titkot rejt a pizsamacsíkos ház udvarán található japánkert? 
A Várnegyed titkaiból mindezt, és még rengeteg érdekességet tudhatsz meg. Ha szeretnéd megismerni fővárosunk ékszerdobozának kevésbé ismert részeit is, és a mögöttük rejlő lebilincselő történeteket, ha részt vennél egy játékos kincskeresésben, ez a könyv épp neked való! 
A nagysikerű Mesélő Budapest zsebkönyv-sorozatának első kötete a már ismert stílusban kalauzolja végig az olvasót a zegzugos utcákon, a várfal tetején, a királyi palota kertjében. Akár családdal, akár osztállyal, akár barátokkal indulsz útnak, vágd zsebre a Várnegyed titkait, és csodálkozz rá közös értékeinkre!



Egy nagyapa hazatér Svédországba meglátogatni a felnőtt gyermekeit. A fia éppen apai szabadságon van két gyerekkel, a lánya elvált, most pedig újra terhes, csak nem a megfelelő férfitól. Egyedül a nagyapa tökéletes, legalábbis ő ezt gondolja magáról. 
A látogatás tíz napja alatt azonban fájdalmas emlékek kerülnek a felszínre és a kapcsolatok tovább bonyolódnak. A nagyapa kénytelen szembesülni a múltjával. A lány egy lehetetlen döntés előtt áll, a fiú pedig szabadulni szeretne az apjával kötött megállapodás és a ráhagyott lakás nyomasztó terheitől. 
Vajon fel lehet bontani az apai záradékot vagy az fogja örökre a múlthoz láncolni a családot?
Khemiri különlegesen megírt könyvében gyorsan váltakozó nézőpontok során át intim portrét kapunk egy kaotikus, mégis teljesen hétköznapi család életéről. Az Apazáradék addiktív családregény a szülők jelenkori helyzetéről.



Újra megpördülnek a forgóajtók, a recepciós kivillantja hamiskás mosolyát, feltárulnak az elnöki lakosztály és a személyzeti folyosó titkai. 
Hét évvel a hatalmas sikerű Luxushotel, Hungary után itt a folytatás: a riportkötetben Kordos Szabolcs bemutatja, mi történik a legelegánsabb hotelek falai között Budapesten, a vidéki kastélyszállók báltermeiben és a wellness központok fülledt szaunáiban.
Kordos Szabolcs legújabb könyve nemcsak szórakoztató történetek laza sokaságát vonultatja fel, hanem pillanatképet készít a XXI. századi magyar társadalom felső köreiről és betekintést nyújt a luxusipar dolgozóinak életébe. Engedje, hogy a londiner elvegye a táskáját és bevezesse az intrikák, a fényűzés és a szemfényvesztés világába!




A ​kilencéves Alice Hart a világtól elszigetelten él a tenger partján, ahol édesanyja elbűvölő virágai és azok titkos történetei megóvják bántalmazó apjától. Ám amikor egy tragédia visszavonhatatlanul megváltoztatja az életét, Alice-t az addig soha nem látott nagymamája veszi pártfogásába, aki az Ausztráliában őshonos virágfajok mellett olyan nőknek is menedéket nyújt, akik a kislányhoz hasonlóan magukra maradtak és segítségre szorulnak. A viktoriánus hagyományok szerint minden virág más és más jelentéssel bír; az új életét építgető Alice ezt a virágnyelvet sajátítja el, hogy elmesélje mindazt, amit szavakkal képtelen. 
Azonban felnőttkorában egy családi titok, egy megsemmisítő árulás, és egy titokzatos férfi iránt érzett szerelem ráébreszti Alice-t, hogy vannak dolgok, amelyek kifejezéséhez több kell a virágoknál. Ahhoz, hogy igazán szabad lehessen, önmagából kell bátorságot merítenie, és kezébe kell vennie a legelsöprőbb történetet, amelyet ismer: a sajátját.


A Szirmokba zárt szavak rabul ejtő történet a minket kísértő, elfojtott emlékeinkről és a mesélés gyógyító erejéről. 



Hercule Poirot ebéd után hazatérvén egy feldúlt hölgyet talál az ajtaja előtt, aki dühösen kérdőre vonja: miért írt neki levelet, azzal vádolva, hogy megölt egy bizonyos Barnabas Pandyt, akiről ő soha életében nem hallott? 
Erről a Barnabasról Poirot sem hallott még soha, és soha eszébe nem jutott volna, hogy egy levélben vádoljon bárkit is gyilkossággal. A nyomozó még jobban elcsodálkozik, amikor lakásában egy idegen férfit talál, aki azt állítja, aznap reggel levelet kapott tőle. 
És persze őt is Barnabas Pandy meggyilkolásával vádolta meg benne. 
Hány levél lehet még? Ki küldte őket és miért? És főleg: ki a csoda ez a Barnabas Pandy? Él-e még? Vagy valóban meggyilkolták? Csodás nyomoznivaló egy mesterdetektív számára!



1939-et ​írunk. A Kurc család három generációja a zsidókat sújtó intézkedések ellenére megpróbál normális életet élni. Ám amikor utoléri őket a háború valósága, a feldúlt kontinensen a szélrózsa minden irányába szétszóródva kell megtalálniuk a szabadság felé vezető útjukat. Megingathatatlan élni akarásukban és a félelemtől hajtva, hogy sohasem látják viszont egymást, a Kurc család tagjai kénytelenek a reménységre, találékonyságra és belső erejükre hagyatkozni. 


A hihetetlen, igaz történeten alapuló regény a háború előtti Párizs dzsesszklubjaitól a szibériai Gulag borzalmáig követi a családtagok útját, miközben menekülnek, börtönben sínylődnek vagy harcolnak. A szabadság illata tanúságtétel arról, hogy az emberi lélek a legsötétebb időkben is képes túlélni és győzedelmeskedni. 
Georgia Hunter tizenöt éves volt, amikor megtudta, hogy a családtagjai holokauszttúlélők. Nekilátott, hogy feltárja felmenői lenyűgöző történetét; idős rokonokkal beszélgetett, levéltárakban kutatott, adatokat gyűjtött. Ebből a munkából született A szabadság illata.



Száz ​évvel ezelőtt egy Impulzusnak elnevezett, rejtélyes energiahullám áradt szét az univerzumban, ami a legtöbb modern technológiát megsemmisítette. Bár egyes naprendszerek érintetlenek maradtak, a többségükben eluralkodott a káosz. Egy szuperkatonákból álló titkos csoport már hosszú ideje azon dolgozik, hogy visszaállítsa a rendet. Az egyik legeredményesebb tagjuk egy Kamali nevű zsoldos. Ő bolygóról bolygóra utazva keres és menekít ki természetfeletti képességekkel rendelkező fiatalokat, akik az energiahullám mementójaként születtek másmilyennek. A titkos csoport abban bízik, hogy ezek az emberek képesek lesznek megfejteni az energiahullám titkát, visszafordítani a károkat, és elérni, hogy a jelenség soha többé ne ismétlődhessen meg.
Kamali útja nem veszélytelen, ráadásul nem ő az egyetlen, aki ezeket az embereket keresi. Amikor a feszülő ellentétekkel, ősi technológiák maradványaival és titkos veszélyekkel teli galaxisokban vándorolva az egyik bevetése balul sül el, hirtelen egy intergalaktikus háború kellős közepében találja magát egy olyan erővel szemben, amit nem sújtott az Impulzus hatása, és ami az ismert világok felett akar uralkodni. Lehetetlen küldetés veszi kezdetét: Kamali egy telekinetikus képességekkel rendelkező lány és egy MI prédikátor kíséretében útnak indul, hogy megmentse a világot.
Drew Williams bemutatkozó regénye galaxisokon átívelő történet háborúról, árulásról és örök barátságok létrejöttéről, melyben egy maréknyi ember elszántan küzd egy szebb jövőért, akár az életük árán is. A Gazdátlan csillagok a klasszikus űroperák előtt tiszteleg – az adrenalintól fűtött akciójelenetei, pimasz humora és szerethető karakterei sokáig az olvasóval maradnak.


A te felelősséged volt. És most eltűnt.
Most látod őt.
Az iskolai ünnepségen játszik a gyerekeiddel. Előveszed a telefonod, görgeted a Facebookot, aztán újra felnézel.
Most nem látod őt.
Charlotte vigyázott a legjobb barátnője kislányára, amikor a gyerek eltűnt. Azt hitte, a kicsi az ő gyerekeivel játszott. Esküszik rá, hogy csak egyetlen másodpercre vette le a szemét róluk.
Most Charlotte-nak meg kell tennie az elképzelhetetlent: elmondani a legjobb barátnőjének, Harrietnek, hogy az egyetlen gyereke elveszett. A gyerek, akire neki kellett volna vigyázni. 
Harriet fel van dúlva, nem is akarja többé látni Charlotte-ot. Senki nem is számít rá, hogy valaha még megbízik benne.
De most szüksége van rá. Mert két héttel később Harrietet és Charlotte-ot is kikérdezik a rendőrök. És a titkok a felszínre törnek.
Milyen messzire mennél, hogy rendbe tedd a dolgokat?

➯ Még több könyves tartalomért kövess INSTAGRAMon és FACEBOOKon is! 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése