2018/05/18

Már egy perc olvasás is élmény ✦ Bookline x Örkény kampány


Új, meglehetősen innovatív kampányt indít a Bookline, amelynek célja az olvasás népszerűsítése - a kampány jellegénél fogva elsősorban a fiatalabb generáció megszólításával. Örkény Egyperces novelláit dolgozták fel rövid videók formájában, amelyekkel a közönség országosan találkozhat majd mozikban, koncerthelyszíneken, szórakozóhelyeken, színházakban, városi fényfestéseken is, tehát olyan helyeken, ahol nem feltétlenül számítanánk rá.

Ahogy fogalmaznak:
Vajon egy perc tényleg csak arra elég, hogy ránézzük az üzeneteinkre? Többek között erre keresi a választ a Bookline olvasásnépszerűsítő kampánya, amelynek keretében hét darab Örkény Egyperces történetet feldolgozó filmet készítettek el, egészen rendhagyó módon, a szavakat képpé alakítva. Az egyenként egy perc hosszúságú Egyperces animációs alkotások célja, hogy innovatív megoldásaival a képek között szocializálódó generációk számára is élményszerűvé tegyék az olvasást, ugyanakkor mindenki figyelmét felhívják arra, hogy akár egyetlen perc olvasás is képes színt csempészni a rohanó mindennapokba.



A kampány ideje alatt 7 különböző kisfilmmel találkozhatunk, amely 18 várost érint Budapesttől Pécsen, Szegeden és Miskolcon át, Salgótarjánig, továbbá természetesen a közösségi oldalakon és a sajtóban is. Emellett a kampány kiegészítéseként a Bookline olyan műveket is bemutat, amelyek elolvasására elég csak egy nagyon rövid időt fordítanunk (tehát akár a nagyon elfoglalt, vagy olvasáshoz még nem szokott közönség számára is ideális lehet), mégis némi kultúrát csempészhetünk a mindennapokba. Ezeket >>itt<< csekkolhatjátok, néhány ötletadót pedig itt↓ láthattok. 

  

Hamarosan játék is lesz a témában, így még több embert lehet bevonni a kultúrmisszióba, ennek részleteivel a napokban jelentkezem - addig is csekkoljátok a rövidfilmeket >>itt<<, és ha meghozta a kedveteket, keressetek olvasnivalót >>innen<<, a kinézett könyve(ke)t pedig szerezzétek be kedvezményesen >>itt<<.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése