2016/06/26

Féléves összegzés

Fél év.
Több mint ennyi idő telt el eddig 2016-ból, és ennyi ideje üzemel a blog is.

Ennek örömére úgy döntöttem, hogy tartok egy ilyen kis féléves összegzésféleséget, amelyben összegyűjtöttem a blog olvasóinak legnagyobb kedvenceit, a saját kedvenceimet, a legnagyobb csalódásokat, valamint azt is, hogy az elkövetkező félévre milyen terveim vannak (spoiler: nem sok, de azok annál lelkesebbek), illetve miféle tapasztalatokkal gazdagodtam a blog fennállása óta.

Ha kíváncsiak vagytok ilyesféle statisztikákra, megvilágosodásokra, és hasonló földi jókra, akkor kattintsatok tovább.




A blogot idén január huszadikán, egy fagyos téli napon indítottam világkörüli útjára. Ez idő alatt eddig összesen 49 (ezzel együtt már 50) bejegyzés született, amelyből 35 könyvértékelő.



Legnépszerűbb bejegyzések - összes rovat


http://tizkicsikonyv.blogspot.hu/2016/04/merfoldkonyvek-az-eletembol.html



http://tizkicsikonyv.blogspot.hu/2016/06/5x5-konyv-nyarra-igeretesnek-tuno.html



http://tizkicsikonyv.blogspot.hu/2016/05/konyvertekelo-sophie-mckenzie-miota.html



http://tizkicsikonyv.blogspot.hu/2016/03/konyvertekelo-caroline-kepnes-te.html



http://tizkicsikonyv.blogspot.hu/2016/05/konyvbeszerzes-kedvezmenyesen-hogyan.html



http://tizkicsikonyv.blogspot.hu/2016/04/ropgondolatok-1-hogy-van-idod-ennyit.html



Legnépszerűbb könyvértékelők




A félév kedvenc könyvei

Hű, nagyon nehéz felállítani egy toplistát az elmúlt félév olvasmányaiból, szerencsére rengeteg pozitív meglepetés ért - sokkal több igazán jó könyv került a kezembe, mint felejthető.



A legnagyobb csalódások

Bár alapvetően a pozitív dolgokra szeretnék koncentrálni, azért sajnos akadt néhány olyan olvasmányom is, amelyek nagyon nem váltották be a hozzájuk fűzött reményt. Annak viszont csak örülök, hogy összesen három ilyet tudnék kiemelni.

3 J. D. Salinger - Három korai történet

Roboz Léna: Balkáni árnyak Demi Kirschner: Öld meg Jana Robinst! J. D. Salinger: Három korai történet


Tervek a következő félévre

1 Folytatni!
Nagyon örülök, hogy belevágtam a blogírásba, és merem remélni, hogy ez kölcsönös az olvasóimmal. :) Szeretném tartani a heti 2-3 posztot, ez persze időnként előfordulhat, hogy kevesebb lesz, de többnyire remélem sikerül teljesíteni.

2 Több filozofálgatós bejegyzés
Nem kell megijedni, nem akarom itt senkire töméntelen mennyiségben rázúdítani az eszmefuttatásaimat, viszont tény, hogy sok gondolatom van. Mindenféléről. Ezeket szeretném kicsit kötetlenebb formában, de a könyvekhez valamilyen módon kapcsolódó témákban megosztani időnként.

3 Interakció
Azon gondolkodtam, hogy jó lenne esetleg valamilyen formában aktívabban kommunikálni a blog olvasóival (már azokkal, akiknek erre igényük lenne), mert ebből azt hiszem, mindenki profitálhatna. Hogy ez milyen formában történne, arról egyelőre elképzelésem sincs, de a szándék legalább megvan.


Tapasztalatok - amiket megtanultam az elmúlt félév során

1 Az olvasás nincs kihalófélben!
Az egyik legnagyobb félelmem az volt a blogolással kapcsolatban, hogy a kutyát sem fogja érdekelni, hogy miről szövegelek. Azt kell mondjam azonban, hogy örömmel látom a visszajelzéseket: sokan érdeklődnek könyvekről, és összességében úgy látom, hogy sok-sok hozzám hasonló könyvfetisiszta szaladgál az utcákon. Sok, de nem elég! Ezért folytatom szorgosan a könyvértékelők írását, abban bízva - és remélem ennek reális alapja van -, hogy sikerül meghoznom egyre több ember kedvét egy-egy olvasmányhoz.

2 Maga az olvasás szinte kevesebb időt emészt fel, mint a hozzá kapcsolódó egyéb tevékenységek
Oké, azért nem. De tény, hogy nem is gondoltam volna, hogy az, hogy jajj, csak lefirkantom röviden a véleményem az aktuális olvasmányomról, meg lövök róla egy-két fotót mennyi munkával jár, és mennyi időbe telik. Senki ne értse félre, ez nem a panaszkodás helye! Én kifejezetten élvezem ezt csinálni, úgyhogy nincs megállás.

3 A könyvek összehozzák az embereket
Mekkora klisének hangzik, de úgy látom, tényleg így van. Komplett kis közösségek tudnak kialakulni, amelyeknek egy közös pontja van: a könyvek szeretete. Ez szerintem nagyon jól érezhető mind a képernyőkön keresztül, mind pedig a valóságban egy-egy - könyvfetisiszták számára örömünneppel felérő - könyves eseményen (Könyvfesztivál, Könyvhét, stb.).

4 Hihetetlenül felemelő érzés, amikor azt látod, hogy számít a véleményed
Elképesztően jól tud esni, amikor valaki az én értékelésem hatására olvas el egy könyvet. Ezek a visszajelzések rengeteget számítanak nekem, és lökést adnak, hogy folytassam.

5 (Nem) létezik olyan, hogy túl sok könyv
Rendületlenül imádom a könyveket, de az a helyzet, hogy jelenleg akkora stóc olvasatlan könyv vár a sorára, hogy úgy érzem, lassan belefulladok. Erre mit csinálok? Továbbra is szorgosan gyűjtögetem be az újabb és újabb példányokat. Egyszer majdcsak a végére érek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése