2020/03/01

Személyes könyvtár havonta házhoz szállítva? Hamarosan új szolgáltatás indul

Rendhagyó poszttal jelentkezem ezúttal, ugyanis a Bookbinge megálmodója, Nagy Imre keresett meg annak kapcsán, hogy egy új - természetesen irodalmi - szolgáltatást indít, és ehhez szeretné felmérni a könyvszeretők igényeit. Az alábbi bejegyzésben röviden összeszedtem a tudnivalókat a digitalizációt és a könyvtárak koncepcióját egyesítő szolgáltatásról, és egy kérdőívben jól véleményt is formálhattok róla, hogy még minek örülnétek.

Mi az a Bookbinge?

A Bookbinge projekt könyvtárakkal való kooperációra épül, célja pedig, hogy egy alkalmazás keretein belül olcsón és kényelmesen lehessen könyvekhez jutni - voltaképp könyvtári kölcsönzés házhoz szállítva, minden hónap azonos napján. Ennek során nem csupán kiszállítják a kiválasztott - kezdetben maximum havonta 2 db - könyvet, hanem a cég vissza is viszi az előzőleg kikölcsönzött példányokat, fix havidíjért.


Imre későbbi tervei között szerepel többek között egy moly.hu-s kívánságlista integráció is.



Szólj bele a projektbe


Jelenleg az ötlet még elég kezdetleges fázisban tart, így most még van lehetőség kötetlen visszajelzést adni az alábbi kérdőívben, hogy minél inkább olvasói igényre tudják szabni a szolgáltatást (milyen funkció lenne szimpatikus, melyik kevésbé stb.), ez >>IDE<< kattintva érhető el, a honlapon pedig további részletek is megtalálhatóak a projektről.



➯ Még több könyves tartalomért kövess INSTAGRAMon és FACEBOOKon is! 😊


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése