2016/10/11

Kívánságkollázs #8

(Képek forrása: moly.hu)



1 Julia Heaberlin - Véres margaréták
A ​​16 éves Tessa Cartwrightra egy texasi mezőn találnak rá egy félig kiásott sírban. Éppen hogy életben van, mellette egy másik fiatal lány holtteste hever. Később sem emlékszik rá, hogy hogyan került oda, és az események után már csak úgy emlegeti a média, mint az egyetlen életben maradt Margaréta. A gyilkos ugyanis mindig nagy margarétamezőkön szabadult meg az áldozataitól, akit Tessa megtalálása után sikerült elfogni. Vagy legalábbis mindenki ezt hitte.
18 év telt el a brutális gyilkosságok után. Az elítélt gyilkos kivégzésre vár, de továbbra is ártatlannak vallja magát. Egy csoport mindenre elszánt texasi ügyvéd felkarolja az ügyet, újra meg akarják vizsgálni a bizonyítékokat, és nem sokkal később csatlakozik hozzájuk egy elismert törvényszéki elemző is. Az ügyvédek Tessa segítségét kérik, hogy vesse alá magát hipnózisnak, hátha felszínre kerülnek a múlt borzalmas emlékei.
Azt azonban senki sem tudja, hogy Tessa fájdalmas titkot rejteget: valaki már évek óta margarétákat ültet a kertjébe. Vajon az igazi gyilkos űz kegyetlen játékot vele?
Véres margaréták egy rendkívül eredeti és sokkoló pszichológiai thriller, amely mesterien adagolja a feszültséget, miközben a jelen és a múlt eseményei között egyensúlyoz. Egy nő története, aki az idővel versenyt futva próbálja megfejteni saját rémisztő emlékeit, mielőtt a gyilkos újra lecsapna rá.
[krimi] [thriller] [lélektani] [kortárs]

2 Alex Fiddler - Nem úrinőknek való
Tele ​​a világ a szinglis sikertörténetekkel. Bridget Jones naplója, Szex és New York, de rengeteg más film, könyv is a nők szemszögéből mutatja be a magányos élet hátulütőit, előnyeit.
Ez érthető is, a legtöbb ilyen alkotás nőkről szól, nő szerzők agyából kipattanva, s a leginkább – mily meglepő – a nők olvassák, nézik ezeket a műveket.
De…
Mi van a másik oldallal? Rengeteg magányos férfi él a világban, nekik is vannak vágyaik, gondolataik, érzelmeik, mindenkinek más-más, amitől színes a világ.
Most itt az első olyan könyv, ami egy facér férfi kalandjait mutatja be. Egy szingli pasi, egy férfi szerzőtől, ám nem csak férfiaknak.
Nézzünk bele egy férfi agyába, ő milyennek éli meg ezt a világot?
Ráadásul ez a pasi nem egy egyszerű menedzser, nem bróker, hanem egy örömfiú. Pénzért adja el magát, miközben egyedül él. Így még izgalmasabb, megtudhatjuk, milyen kalandjai vannak, miket kérnek tőle a nők, a férjes háziasszonyoktól kezdve az üzletasszonyokig, a szerelmet épp tanuló csitriktől, a kiégett masamódokig. A szürke ötven másik árnyalata, ahogy a pasik látják.
Ám ezek mellett a szerelem is szerepet játszik hősünk életében, mert vágyik valakire. Valakire, aki miatt érdemes lenne feladni ezt az életet. Aztán eljön a nap, amikor berobban az életébe a szerelem. Lassan-lassan oldódik, érzi, élete lehetősége előtt áll, ám a félelem ott bujkál benne, túl sok kalandot élt át, fél bízni.
Mit tegyen? Választania kell. Folytassa ezt az életét, titkolózzon, vagy tárja fel, hogy miből él: Hagyja abba, válassza a szerelmet, merjen boldog lenni? Nehéz döntés előtt áll, miként fog határozni?
Szex, szerelem, humor, kaland, utazás, komoly gondolatok, de elsősorban, milyen gondolatok járhatnak egy pasi fejében, ha a nőkről van szó?
[erotikus] [humoros] [kortárs]

3 Mary Kubica - A fogadott lány
Egy ​​véletlen találkozás hazugságok kibogozhatatlan szövevényére derít fényt a népszerű szerző, Mary Kubica pompás új pszichothrillerében. A zuhogó esőben Heidi megpillant egy lányt a peronon, aki egy kisgyermeket szorongat a karjában. Elindul vele a vonat, sebesen elsuhan mellettük, ám a lány nem megy ki a fejéből… Heidi Wood mindig is hitt a jótékonykodásban: egy nonprofit szervezetnél dolgozik, kóbor macskákat fogad be. Azt azonban már megdöbbenéssel fogadja a férje és a lánya, amikor egy Willow nevű fiatal nővel és annak négy hónapos kisbabájával érkezik haza. A zilált és a jelek szerint magányos teremtés akár bűnöző is lehet – vagy még rosszabb. Ám Heidi a családja ellenvetései dacára úgy dönt, menedéket nyújt az otthonukban Willow-nak és gyermekének.A következő napokban az asszony segít a lánynak talpra állni, de ahogy egyre több részlet bukkan felszínre Willow múltjából, Heidinek el kell döntenie, meddig hajlandó elmenni egy vadidegen kedvéért. Ami csupán egy jó szándékú gesztusnak indult, hátborzongató és kiszámíthatatlan történetbe fordul…
[krimi] [thriller] [lélektani] [kortárs]

4 Rosamund Hodge - Kegyetlen szépség
Leonidas ​​lányát tizenhét éven át képezték arra, hogy megölje a zsarnokot, megmentve ezzel a Királyságot, bár feláldozva saját életét.
De egy dologra nem készítették fel: arra, hogy mit tegyen, ha végzetes szerelembe esne.
Nyxet születétől kezdve arra készítik elő, hogy végezen a Királyság zsarnok uralkodójával, a félelmetes és halhatatlan démonnal. De amikor tizenhét évesen beköltözik a város fölé magasodó kastélyba, rájön, hogy semmi sem olyan, mint amilyennek képzelte: főképp a vonzó és szemtelenül szellemes új férje nem. Nyx tudja, hogy mi a kötelessége, és hogy bármi áron meg kell mentenie a népét, de lassan be kell ismernie, hogy menthetetlenül beleszeretett az esküdt ellenségébe… Vajon ez elég indok arra, hogy feladja a küldetését, és átadja magát ennek a szörnyetegnek? 
[kortárs] [young adult] [fantasy] [átdolgozás]

5 Marian Keyes - A nő, aki ellopta az életemet
Stella ​​Sweeney, a dublini édesanya egy nap az autóban ülve elhatározza, hogy megpróbál jót cselekedni. A jó cselekedet karambolhoz vezet, ami egy csapásra megváltoztatja Stella életét.
Megismerkedik ugyanis egy férfival, aki elkéri a telefonszámát (mint kiderül, a biztosítás miatt). De nem baj. Stella egyébként sem csípi annyira a fickót (aki totálkárosra törte az autóját a Range Roverével).
Ám ebből a talákozásból szárba szökken valami, aminek köszönhetően Stella sokezer mérföldnyire repül a régi életétől, hétköznapi nőből szupersztárrá változik, a családja pedig darabokra hullik.
Lehetséges volna, hogy mindez egyetlen, meggondolatlanul véghez vitt jó cselekedetnek köszönhető? Vajon a végzet vagy a karma műve, hogy Stella megismerkedik Mr. Range Roverrel? Hálásnak kellene lennie, vagy tombolnia kéne dühében?
Stella Sweeney, a dublini háziasszony életében először karnyújtásnyira áll az igazi, valódi, hús-vér boldogságtól. De vajon készen áll-e arra, hogy utána nyúljon, és megszerezze magának?
[kortárs]

6 Danielle Paige - A Sárga Téglás háború
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Dorothy nevű lány Kansasből. Úgy ismerhetitek, mint tornádólány. Ózföldén kötött ki, ahol három barátra tett szert: a Bádog Favágóra, a Madárijesztőre és a Gyáva Oroszlánra. De túl nagy volt a mágia kísértése. Megváltozott tőle. És a barátai is kifordultak önmagukból.
A varázslatos Ózfölde ma sötét, fenyegető hely.
Amy Gumm vagyok. A tornádók nyilván odavannak a kansasi lányokért, mert engem is elkapott egy. És szintén Ózföldén kötöttem ki, ahol a jók a gonoszok, és a gonoszok a jók. A gonosz boszorkányok ráébresztettek igazi hivatásomra: a gyilkolásra.
Csak egy módon akadályozható meg, hogy Dorothy elpusztítsa Ózföldét – és Kansast. Meg kell ölni. És én vagyok az egyetlen ember, aki ezt megteheti. De kudarcot vallottam. Emberek haltak meg miattam. Az én hibám, hogy portál nyílt a világok között, s most Ózfölde és Kansas is veszélyben van. Mi lesz, ha nem sikerül bezárnom?
Dorothy gondoskodni fog arról, hogy soha többé ne térhessek haza.
[kortárs] [young adult] [fantasy] [átdolgozás]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése