2017/07/22

Két ártatlan kis hazugság | Jane Corry - A férjem felesége

Jane Corry – A férjem felesége
[My Husband’s Wife]

Igen, tudom, kiszámítható vagyok a thrillereimmel, és most is ezzel készültem, na de szerencsére mostanság bővelkedünk jobbnál jobb darabokban, ami igazán jó hír a műfaj rajongói számára. 

Persze egy ponton túl olyan nagyon újat elképzelhető, hogy nem lehetséges már mutatni, de igazából az sem probléma, ha a jól bevált receptet kapjuk igazán ütős, élvezhető formában.

Valami ilyesmiről van szó A férjem felesége esetében is. Mert voltaképp nem igazán nevezhető innovatívnak vagy meglepőnek, ugyanakkor Jane Corry mégis nagyon ügyesen szövi a szálakat, és egy baromi szórakoztató, izgis thriller-élményt ad az olvasónak.





A regény cselekményét két nézőpontból ismerhetjük meg: egyrészről a friss házas, jogtanácsos Lily, másrészről pedig a szomszéd kislány, Carla szemszögéből. Eleinte nem is egészen áll össze, hogy ez miért így van, de érdemes tudni, hogy egészen messziről indul a sztori, és egy hosszabb időszakot ölel fel, melynek eredményeképp végül persze minden értelmet nyer.

Egyébként elég nehéz thrillerekről értékelést írni, mert rémesen könnyű spoilerezni, úgyhogy nem is nagyon szeretnék magáról a történetről írni – a fülszövegből kiderül, amit tudni érdemes -, inkább magáról a könyv hangulatáról, illetve a benyomásaimról szeretnék többet elárulni. Azt már ugyanis többször kifejtettem, hogy számomra egy könyv értékét alapvetően leginkább az befolyásolja, hogy maga az olvasási élmény faktor mekkora. Lehet ez egy rémesen egyszerű limonádé regény, vagy egy kifejezetten súlyos könyv, ebből a szempontból lényegtelen, az egyetlen lényeges szempont az, hogy mennyire szerettem belemerülni a világába. A férjem felesége esetében pedig azt kell mondjam, kifejezetten élveztem az olvasását, bármennyire is a – legyünk őszinték - sokadik hasonló jellegű könyv ez. Nem kell annyira túlbonyolítani, ez egész egyszerűen arról szól, hogy tetszett vagy sem. Nekem tetszett.


A könyvet mind gyakorlott thrillerfogyasztóknak, mind a műfajjal csak ismerkedőknek tudom ajánlani, akik egyszerűen mindössze csak egy jó kis regényre vágynak a témában, és punktum.

„Születés. Halál. Ellentétes jelenségek, mégis több közük van egymáshoz, mint sejthetnénk. Mindkettő kezdet. Mindkettő vég. Mindkettő olyan csoda, amelyet nem tudunk teljesen megmagyarázni.”

4.5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése