2017/12/29

》Olvasmányélményeim 2018《 letölthető olvasástervező

Hohohóó, rohamtempóban közeleg az év vége, én pedig ennek örömére még készültem egy meglepetéssel, amely remélem sokak számára hasznos, praktikus és egyúttal szórakoztató is lesz. Ez pedig nem más, mint a saját tervezésű Olvasmányélményeim fantázianevet viselő olvasástervezőm, amelyet bárki szabadon letölthet és olvasmányélményeivel megtölthet!

De hogy mi is pontosan az az olvasástervező, hol lehet letölteni, hogyan is működik, és hogy érdemes használni, azt az alábbiakban kifejtem kicsit részletesebben.





MI AZ AZ OLVASÁSTERVEZŐ?

Az olvasástervező egy határidőnaplóhoz hasonlatos füzetke, amelynek középpontjában (*dobpergés*) a könyvek állnak.

A tervező segítségével:


  • rendszerezheted az olvasmányaidat, feljegyezheted, értékelheted azokat,
  • megjegyzéseket fűzhetsz hozzájuk,
  • leírhatod azokat a gondolatokat, amiket hasznosnak találsz belőlük,
  • felírhatod kedvenc idézeteidet,
  • inspirálódhatsz,
  • na meg természetesen célokat és terveket tűzhetsz ki.


Kukkants bele:







De hogy mire jó ez?
Hát ki ne szeretne listákat írni? Na jó, biztos van ilyen, én mindenesetre szeretem rendszerezni az egyébként kaotikus gondolataimat és olvasmányélményeimet, ez utóbbiban sokat segít a blog, így arra gondoltam, hogy megalkotom számotokra (hardcore könyvmolyok és kezdő olvasók számára egyaránt) a blognak a saját használatra szánt, némileg leegyszerűsített és kézzel kitölthető verzióját, amit mindenki saját ízlése szerint tölthet meg tartalommal és szabhat személyre - vagy akár adhat ajándékba.

Az olvasástervezőt 》IDE《 kattintva meg tudod nézni pdf fájlként (nyugi, nem tölti le automatikusan), és ha tetszik, szabadon és ingyenesen letöltheted, majd kinyomtathatod.





➳ HOGYAN HASZNÁLD AZ OLVASÁSTERVEZŐT?


  1. Töltsd le.
  2. Nyomtasd ki.
  3. Fűzd össze tetszőleges technikával vagy tedd egy mappába.
  4. Év elején töltsd ki az éves tervekre és célokra vonatkozó részt.
  5. Az olvasmányaid után töltsd ki a saját könyvértékelőidet.
  6. Év végén töltsd ki az évzáró olvasmányösszegzésre vonatkozó adatlapot, tekints vissza, idézd fel a kedvenc olvasással kapcsolatos emlékeidet és élményeidet.



A tervezőt - ha tetszik - letöltés után nyomtasd ki (nyomtatóbarátra terveztem, mindössze 4 db színes ábra kapott helyet, ami fekete-fehérben is teljesen jól mutathat, ha így tervezel nyomtatni), majd tetszőleges technikával fűzd össze a lapokat. Ha az egyszerűség híve vagy, tárolhatod egyszerűen egy mappában a lapokat, de akár spiráloztathatod, összefűzheted, összekapcsozhatod őket, ami csak jól esik.

Ugyanígy dekorálhatod is kedvedre a lapokat - igyekeztem minél letisztultabbra tervezni, hogy a minimalizmus hívei is kedvüket leljék benne, ugyanakkor könnyedén lehessen akár díszíteni is.

Az olvasástervező elején az év kezdetekor kitöltendő részeket találod, itt feljegyezheted az éves terveidet, majd következik maga az érdemi rész, azaz a saját könyvértékelő adatlapod, amelyet minden olvasmány után kitölthetsz. Ezekből 25 darabot helyeztem el - ez remélhetőleg motivál, hogy legalább 25 darab könyvet olvass el az év során (ez nagyjából kéthetente egy db könyv) -, de ha kevés lenne, extra könyvértékelő lapokat ide kattintva tudsz még letölteni, illetve akkor sem dől össze a világ, ha üresen marad több-kevesebb oldal. A tervező legvégén pedig egy évzáró összegző adatlapot találsz, ezt értelemszerűen a 2018-as év végén érdemes kitölteni.





➳ TIPPEK


  • A tervező nyomtatóbarát, mindösszesen 4 darab színes ábra található benne, úgyhogy bátran nyomtathatod fekete-fehérben is, ha úgy szimpatikusabb, nem veszít az értékéből.
  • Érdemes lehet kétoldalasan nyomtatni, ha spórolnál a papírral, így mindössze 32 lapon elfér az egész tervező.
  • Ha megosztanád velem és másokkal is az olvasásterveződet, használd az #olvasmányélményeim2018 és/vagy az #olvasástervező hashtaget vagy küldd el privátban a saját fotó(i)dat a terveződről a tizkicsikonyv@gmail.com címre.



Használjátok egészséggel! Boldog új évet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése